Bulgarasi de orez

de carmenvlad in Aperitive / Garnituri, 25 Oct 2011 | 10297 vizualizari

 

Reteta este inspirata de pe blogul „Din Lumea Laurei”. Este deosebit de ingenioasa si usor de preparat, dar incredibil de gustoasa. Umplutura folosita poate fi si din legume, ficatei de pui, ciuperci sau orice altceva va trece prin minte.

 

INGREDIENTE

  • ½ cana de orez
  • 1 cutie de ton in ulei sau suc propriu
  • 1 ceapa mica
  • ½ lingurita Maggi secretul gustului de legume
  • ¼ lingurita rozmarin
  • ¼ lingurita coriandru
  • seminte de susan
  • seminte de canepa
  • 1 legatura mica de patrunjel verde 
  • boia dulce de ardei
  • sare si piper dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulgarasi de orez:

Orezul se spala si se fierbe ( la 1 parte orez se pun 3 parti de apa) in apa cu sare si secretul gustului. Cand este gata se opreste focul si se lasa sa se racoreasca.

Tonul se pune la scurs intr-o strecaratoare. Se taie ceapa marunt si se amesteca cu tonul scurs. Se adauga rozmarin si coriandru uscat. Se potriveste de sare si piper. Se omogenizeaza amestecul.

Dupa ce orezul a ajuns la temperatura camerei se imparte in patru parti,se ia o bucata de folie de plastic sau o punga am folosit eu si  se aseaza o parte din orez. Se intinde orezul cu o lingura sub forma de disc. In mijlocul discului de orez se aseaza umplutura de ton, impartita si ea in patru portii. Se aduna colturile foliei de plastic sau a pungii astfel incat sa inchidem in ea  umplutura de ton. Se formeaza astfel o bila. Se lasa timp de 10-15 minute sa se aseze toate ingredientele si bila sa ramana compacta.

Apoi se scot bilele din folia de plastic si se dau prin  boia dulce, seminte de susan, seminte de canepa si patrunjel verde. Am obtinut astfel 4 bulgarasi de orez cu umplutura de ton, buni pentru garnitura la friptura sau la o mancare de legume.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulgarasi de orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Adinuta 1

05.11.2011, 20:50

Am facut bulgarasii azi! Au iesit tare frumosi si buni Multumesc!!

alba_zori 1

29.11.2011, 15:43

imi place si mie,grozava si simpla,sant ca si arancini dar care se fac fara telofan,doar in palma se aseaza cate un pic de orez si inauntru se aseaza umplutura de orice fel,mai simplu,felicitari ti-au iesit bine!

Bya Ralu 1

25.03.2012, 00:23

waw ce frumos arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Samosa